HTML

1. Tátátátááám!!! Indul a síőrültek blogja! :o)

2010.11.01. 20:28 hópapa

Üdvözletem minden síőrültnek (és a még mai napig immunisaknak is)!


A hozzám hasonló síőrülteknek szánt blog indítását kicsit későbbre szántam, de ahogy a minap olvasgattam a világhálón, találtam egy érdekes kis szösszenetet, ITT NI!
Gondoltam magamban: nnna gyerekek, ez a szezon is jól kezdődik!
Aztán észrevettem, hogy a tavalyi szezon kezdődött ezzel a sztorival, de hát csecsemőknek ugye minden vicc új.
Komolyan mondom, eszem megáll!
Annyira jó, amikor a tudálékos sógorok előrukkolnak a világmegváltó intelmeikkel!
Mindezt persze csak azért, hogy nyomatékosítsák az "über-síelősségük" teóriáját a  világnak azon területein, ahol a csecsemők (a születési anyakönyvi kivonat mellé), még nem kapnak egy processzoros Atomic síkötést is ajándékba, a dél-tiroli tartomány síedzőinek meleg ajánlásával, a pelenkás/domestoszos/popsitörlős/babakrémes csomagban.
A neves szakikból (edzők, szakvezetők, tanárok) álló csapat az alábbi okosságokat (tippeket) hagyta az utókorra az Intersport weblapján.
Alattuk zárójelben a saját, nem minden esetben szakbarbár gondolataimat közölném. :o)

1.sz. tipp: Nem mindig a sílécben van a hiba.

(Kikérem magamnak a sílécek nevében! Ez egy körmönfont prejudikáció, ami azt sugallja, hogy alapból mindig a sílécben van a hiba!)


2.sz. tipp: A meleg láb fél siker.

(A nemi identitáshoz köthető magyarázatot most hagyjuk, de az tény, hogy egy csinos, hetero lábbal néha nagyobb sikereket lehet elérni.

De! Mivel a hideg láb a földi lét elmúlásának egyik komolyan veendő jele, ezért a fenti tippet csak egy üres közhelynek minősíteném.)

3.sz. tipp: Soha ne tévessze meg a megjelenés!

(Nono, fiúk! Ez a megállapítás néha abból az irányból kimondva is érvényes, ahonnan ti osztjátok az észt! Amúgy meg a sípályákon is érvényes a “nem a ruha teszi az embert” című axióma.) :o)

4.sz. tipp: Ne felejtse el a matricát. A sílécre sem!

(A múltkor már éppen azon agyaltam Schladming egyik hüttéjében, hogy vajon nem büntetnek-e meg a pályarendőrök, amiért elfelejtettem autópálya-matricát ragasztani a lécemre, de aztán eszembe jutott, hogy nincs rajta rendszám, és így megnyugodtam.)

5.sz. tipp: A síelők tanulhatnak egyet s mást a zöldségektől.

(Ezen már túlvagyunk! A madarasi Hargitán állt régen egy menedékház, amelyben a melegvíz csak tea formájában volt ismeretes. Na, ott például pár nap alatt minden síző eltanulta a hagymától és a fokhagymától, hogy hogyan kell bűzleni.)

6.sz. tipp: Izzadni a szaunában kell. Nem a pályán.

(Minek kell egyáltalán izzadni? És akkor most sízünk, vagy szaunázunk?
És a páros izzadásról senki sem beszél? Arról már nem is beszélve, hogy ha én speciel a pályán szeretek izzadni, akkor mi van? Meg tudod mit? Inkább izzadok a pályán, mint hogy ugyanott megfagyjak! Szóval neszójjábe, sógi!)

7.sz. tipp: Minél frissebb a láb, annál jobban megy a csóválás.

(Gratulálok, sógi! Ilyeneket én is tudok ám kitalálni!
Pl.: minél hosszabb a léc, annál rövidebb a bakancsod.
Vagy: minél jobban megy a csóválás, annál rosszabbul megy a mozdulatlanság.)

8.sz. tipp: Kézben tartja a hideget.

(Olvastam valahol három fickóról, akik viszont zsákban hozzák a meleget. Az egyikük József volt, ha jól emlékszem, és az sem volt kisebb kunszt anno, mint manapság kézben tartani a hideget.)

9.sz. tipp: Semmi esetre se feledkezzen meg a bothasználatról.

(... ha hónapok óta elhúzódó vitája lenne a szomszédjával.)

10.sz. tipp: Aki jobban lát, gyorsabban száguldhat.

(Na, itt most komolyra veszem egy kicsit a dolgot, mert ezen a mondaton nagyon kiakadtam. A minél gyorsabb “száguldásra” való ösztönzés a mai, amúgy is felgyorsult sízésben egyszerűen felelőtlenség! A síszemüveg meg tényleg jobb, mint a napszemüveg, de az egyre erősödő széláram, és a vele járó könnyezés néha pont az egészséges sebességkontroll szerepét tölti be! És még valami: egy sípályán jobb, ha valaki - ex katedra - LÁT. Olyan nincs, hogy jobban lát, max. ködben, vagy hóesésben!)

11.sz. tipp: Minden egyes térdhajlításnak, meglesz a haszna a sípályán.

(Ez teljesen egyértelmű! Csak nem mindegy, hogy a haszon nálunk, vagy a térdsebészeknél csapódik le!)
Szóval, ha valamelyik síőrültnek lenne még ezekhez a fantasztikus tippekhez egy kis hozzáfűznivalója, vagy netán saját tipp-sorozata, akkor ossza csak meg bátran velünk!
Ettől sokkal jobb szeozonkezdést kívánok! :o)

1 komment

Címkék: alpin sífutás sítúra sízés síoktatás telemark síőrültek síoktatók síelők sízők

A bejegyzés trackback címe:

https://siorultek.blog.hu/api/trackback/id/tr212414543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hópapa · http://siorultek.blog.hu 2010.11.08. 15:54:06

Egy apró megjegyzés és egy pillanatnyi komolyság: az Intersport weboldalára mutató linkek sajnos már nem működnek, ennek ellenére az intelmeket talán érdemes megfontolni. :o)
süti beállítások módosítása