HTML

2. Gyúrunk, vazze?

2010.11.03. 08:40 hópapa


 

Szerintem kellene, mert nyakunkon a síszezon!
Most hogy a klímaváltozás ilyen, és ehhez hasonló híreket produkál augusztus végére, már nem halogathatjuk a kondícionális felkészülést az utolsó pillanatokra.
Bringázz!
Bemelegítésnek vegyünk részt az ehhez hasonló, kerékpáros eseményeken.
A jó társaságban végzett edzésmunka általában élvezetesebb, mint a hosszútávfutó magányossága.
De az sem baj, ha autó helyett bringával mész be dolgozni. Csak vegyél bukót, és rikító színű mellényt!


Fuss! (“Hass, alkoss, gyarapíts!”)
Hallottam már én is olyan mondatokat a megszállott futóktól, hogy olyankor, amikor futnak, rendezni tudják a gondolataikat, meg közelebb kerülnek önmaguk valós énjéhez.
Ez rizsa! Szerintem egyszerűen csak el kell tereljék a figyelmüket a gyötrelmes szenvedés pillanatairól, mert hogy mást nem tehetnek! :o)
Ettől függetlenül azt kell mondanom, hogy egy kis zsírégetés a szezon előtt jól foghat, de ne feledjük, hogy a zsír (ha nem indukciós lapon melegszik egy vaslábosban), csak a 40. perc után kezd el igazán égni!
Görkorizz!
Aki utál szenvedni, és nem akar közelebb kerülni a valós énjéhez, annak ajánlom a görkorizást.
Kezdőknek mindenképpen a “kevés lejtő-kevés ember”-típusú helyszíneket javasolnám, és egy szakértő segítséget, no meg a kötelező védő-felszerelést!
A közösségi élményt ebben a sportágban akár ITT is meg lehet szerezni, de nézzetek be IDE is, mert a segítség-nyújtás mértéke  és a társaságban élvezhető gurulásokra való igény ezeken a helyeken elég magas. Próbáld ki a szlalomozást az Árpád-híd járdáján lefelé gurulva!
Korizz!
Vannak fedett műjégpályák, el lehet menni egy kicsit rágyúrni a combizmokra.
Aztán ott van még lehetőségnek a nordic walking.
Északisígyalogolj! (... vagy valami)
Ha jó társaságban, és szakértők irányítása alatt szeretnéd csinálni, akkor akkor nézz be ide!
Ebben a sportban az a jó, hogy egy kicsit  más leszel tőle, mint a sima mezei nyúl. Van két botod, és ezzel már fél lábbal a sízők/sífutók táborába kerültél!
Túrázz!
Itt van az ősz, kezdenek lefagyni a szúnyogok, eltűnni a kullancsok, és már izzadni sem kell annyira, mint nyáron a 40 fokban.
Egy jó kis erdei séta, néhány apró kis szintvonal leküzdésével fűszerezve igazán jót tesz a lábnak és a tüdőnek egyaránt.
A kardiológusok meg max. átképzik magukat ortopéd sebésznek, ha túl sokan gyógyulnának ki a keringési rendszer betegségeiből.
Gyepsízz!
Sajnos elég kevesen ismerik még a Rollka okozta örömöket, pedig aki sízésre adja a fejét, annak legalább egyszer ki kell próbálni!
Ha fővárosi vagy, akkor pár percen belül kiérhetsz IDE, és kipróbálhatod.
Védőcuccot mindenképpen vigyél magaddal, mert előfordulhatnak ILYEN balesetek is!
Sírollerezhetsz is!
ITT megtudhatsz ezt-azt a témáról.
Gyúrjál, vazze!
A térd körüli izmok megerősítése a mai, carving-ívektől hemzsegő sí-világunkban egyszerűen létfontosságú.
Menj be egy konditerembe, és meséld el az izomnyakúnak, hogy melyik testrészedre szeretnél gyúrni, aztán ő majd eligazít.

És végezetül még egy jó tanács:
ha csurig van a zsebed lével, és még az időd is engedi, akkor inkább húzzál el a gleccserekre sízni. Hogy ne is lássalak! :o(
De ha még attól is több lenne, akkor vigyél engem is! :o)

Szólj hozzá!

Címkék: edzés korcsolyázás túrázás görkori gyúrás kerékpározás sífutás nordic walking sízés dunaguri síőrültek sízők

A bejegyzés trackback címe:

https://siorultek.blog.hu/api/trackback/id/tr762418821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása