HTML

7. Ne várj a hóra! Alternatív megoldások a szezon előttre.

2010.11.09. 20:54 hópapa

Bár a gleccsereken már javában pezseg az élet, az egyszeri magyar sízőnek még kicsit odébb van az igazi szezon.
Ha magunknak még nem is jut ki a jóból ilyen korán, azért arra odafigyelhetünk, hogy legalább a kölkeinknek egy kis előképzést, állóképesség-javítást, technikai csiszolgatást biztosítsunk.
Erre kitűnő lehetőségeket nyújthatnak a napokban igencsak aktív életet beindító műhavas pályával rendelkező síiskolák, a műhavas sípályák, vagy a bátrabbaknak a gyepsível foglalkozó oktatók, síiskolák.
Ha síiskolákat keresünk, akkor akár IDE, vagy akár IDE is kattinthatunk, információ lesz dögivel.
Nem akarok senkit erőszakosan rábeszélni, arra, hogy sürgősen keresse fel valamelyik sísulit, még most, a szezon előtt, de sokkal könnyebb jó időben “beidomítani” egy kezdő gyereket, mint -15 fokban, szélviharban, porhóban.
Az meg már csak hab a tortán, hogy pl. egy fővárosinak nem kell 200-800 km-t utazni egy kis oktatásért.
Azoknak akik a gyepsízést szeretnék kipróbálni, kitűnő lehetőséget biztosít a visegrádi sípályánál Gutbród Rezső és csapata.
Október 9-10.-én például nyílt hétvégét tartottak, ahol kipróbálható volt a gyepsízés, és azóta is folyamatosan van lehetőség egy-egy teszt-gurulásra. Ezek mellett a helyszínen még profi MTB kerékpárok, valamint nordic-walking botok is kölcsönözhetők!
Bővebb infóért KATT IDE!
Van még egy jó kis cucc, ez Harald Harb úr carving-oktató eszköze, mely hazánkban sajnos nem annyira elterjedt, viszont külföldről könnyen beszerezhető, és így lehet vele menni:


Aztán aki nem akar kimozdulni a lakásból, annak EZT a szerkezetet ajánlom, és ilyen tempóban használva.
Aki pedig úgy dönt, hogy ő csakis igazi havon szeretne csúszkálni, az meredjen a képernyőre, és várja csak meg az első hópihéket az összegyűjtött webkamerákon ITT, és hasonlítgassa össze a felgyülemlett hórétegeket ITT!

Szólj hozzá!

Címkék: budapest edzés freestyle alpin mtb felvonó kölcsönzés sízés nagyvillám síoktatás gyepsí síelők sízők síház síiskolák műhavas sípályák nordic walking botok síbotok

A bejegyzés trackback címe:

https://siorultek.blog.hu/api/trackback/id/tr122436992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása