HTML

10. Besízőtáborok. Mert megérdemled. :o)

2010.11.12. 11:30 hópapa

Az utóbbi években, hála a sportszergyártóknak, autógyártóknak és a sícentrumok marketing-gépezetének, igen komoly hangsúlyt és publicitást kapnak a szezon előtti besízőtáborok.
Nekem ezzel kapcsolatban az a véleményem, hogy aki teheti, az menjen csak el, mert az ilyen táborok nagyon sok szempontból hasznosak.
Ha például sí-, vagy snowboard-teszttel is egybekötött a tábor, akkor alkalmunk nyílik a különböző gyártók újdonságait megismerni egy esetleges vásárlás előtt.
Az már csak hab a tortán, ha a táborba képzett, szakértő síoktatók is elmennek, és esetleg a szervezők jóvoltából néhány ingyenes tanáccsal, vagy közös sízéssel segítik a felkészülésünket a szezonra, vagy irányt mutatnak a helyes léc-vásárláshoz.
A szezon egyik legjelentősebb tábora az SMSz szervezésében megrendezendő koordinációs tábor, melyet az idén november 17-21. között rendeznek meg Kaprunban. Hivatalosan ez a síoktatók 3 évente esedékes, kötelező továbbképzése, de a szervezők szívesen látnak minden külsős jelentkezőt is, aki szeretné tudását csiszolgatni, és egy profikkal vastagon megpakolt csapat tagjaként élvezni néhány napig a közös siklások örömét.
A táborról bővebben
ITT lehet tájékozódni!
(Az az igazság, hogy a besízés egyik élvezetes, ámde kissé környezetszennyező módját egyszer az életben azért én is kipróbálnám, mert az biztosan nem lehet rossz, amikor egy Lambo elmegy csússzanni egy picit):

A besízőtáborok másik nagy előnye, hogy ilyenkor a szervezők még viszonylag jó árakat szoktak kikalkulálni a résztvevők számára, és a szokásos kínálat mellé rengeteg promóciós meglepetéssel, fergeteges bulikkal, koncertekkel, és nagy show-műsorokkal vegyítik a programot.


Szóval az a jó, hogy sok érdekességgel és hírességgel futhatunk össze ezeken a helyeken, az ilyenkor beszerezhető autogramokról már nem is beszélve! :o)
Néhány szezonnyitó fesztiválról ITT lehet bővebben olvasni.
Egyébként igen gyakori, hogy ilyenkor indulnak be a különböző verseny-sorozatok is, így a szerencsések talán még a világ legjobb sízőinek, snowboardosainak a tudását is megcsodálhatják, esetleg még tanulhatnak is tőlük.
A blog.hu weboldalon egyébként van egy nagyon jó kis "társ-blog", ahol a síversenyek világából kaphatnak az érdeklődők bővebb információkat.
És mivel ez az én kis blogom a síőrültekről szól, ezért minden olyan fórumot szívesen bemutatok, ahol sízésről van szó, mert a sí-versenyzők aztán tényleg eléggé őrültek! :o)
Az már csak hab a tortán, hogy ezeket a klassz versenyző(nő)ket néha csinos kis bikinikben mutogatják be a férfi-társadalom nyáladzó egyedeinek. :o)
Szóval tessenek csak szorgalmasan olvasgatni a http://siparadicsom.blog.hu/ weboldalt is!
Visszatérve a besízőtáborokra.
Azt azért ne feledjük, hogy a gondtalan besízés egyik alapfeltétele a jó fizikai felkészülés, úgy hogy jusson mindenkinek az eszébe, amit pár nappal ezelőtt írtam a szezon előtti felkészülésről.
Aki nem találná elsőre az intelmeimet, annak ITT a link a megfelelő poszthoz.
Aki pedig összegyűjtve szeretné átböngészni a besízőtáborok listáját, az KATTINTSON IDE!
Ha pedig nem gyűlt még össze a sízésre szánt, megfelelő magasságú pénzköteg, akkor lehet egy kicsit távolabbi időpontokat is nézegetni EZEN a helyen.

Ja, és  a legfontosabb!
Már javában dübörög a Hó-Show és a FRIDGE-fesztivál, úgy hogy oda is érdemes kinézni, hátha sikerül egy jó kis sí-bulit összehozni valamelyik standon.
Aki pedig még ezekre az eseményekre sem tud eljutni, az bámulgassa csak otthon, a jó meleg szobában, egy pohár forraltbor mellett, hogy mások hogyan tesztelik a léceiket:

1 komment

Címkék: snowboard fridge sízés tesztsí kaprun síoktatás besízés síőrültek síoktatók síelők sízők hóshow smsz síteszt

A bejegyzés trackback címe:

https://siorultek.blog.hu/api/trackback/id/tr712444109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hópapa · http://siorultek.blog.hu 2010.11.12. 14:34:04

Aztán majd remélem kapnak a ratrakok is egy jó kis posztot. :o)
süti beállítások módosítása