HTML

29. Mit hozzon/vigyen az angyal? Karácsonyi ajándék-ajánló. 1. rész (hellókarácsony)

2010.12.15. 23:55 hópapa



















Hellókarácsony! (ezt direkt írtam így.)

Jó tudni, hogy már csak néhány nap választ el minket a
globalizációs shoppingolás nagy, össznépi csúcspontjától.
Sokan már teletömték az atombiztos dugihelyeket a lakásban, rokonoknál, szeretőknél, de biztosan vannak még néhányan, akik még tanácsatalanul bóklásznak a városban ajándék után kutatava, és esetleg  van még némi pénzmag is a zsebükben vagy a számlájukon.
Abból kiindulva, hogy jómagam miket látnék szívesen a fa alatt, ha gazdag angyalokkal lenne bensőséges kapcsolatom, megpróbálom egy kicsit besűríteni ide azokat az ötleteket, amelyekből talán más is meríthet magának egyet-kettőt.
A bedobott ötletekben nem lesz semmilyen rendszer, írom őket, ahogy eszembe jutnak.

Vásárlási helyszínnek először is ott vannak a síbörzék, a Decathlon, a Hervis, a Mountex, a Mallory (egy izmos kis akcióval), és egy rakat szaküzlet, ahol tudják, hogy mi kell a sízőnek.
Aztán ne feledkezzünk meg az aukciós és az apróhirdetős oldalakról sem
Vágjunk bele!


Ruházat.
Aki pl. snowboardos családtagnak szeretne meglepetést okozni, az ITT talál egy elég részeletes cikket a snowboardosok által használt ruházatról.
A technikai aláöltözeteknek manapság nagy divatja, és nem utolsó sorban haszna is van.
Aki nem tud eligazodni az új technológiák és ruházatok világában az ITT talál bőven anyagot róluk.
Jellemző áruk elemenként 4-5000 Ft.-ról indul és megy fölfelé. :o)
Arra érdemes figyelni, ha már kaptunk vagy vettünk egy ilyen aláöltözetet, hogy az anyaguk és a szövésük általában elég finom, ezért a zippzárak, akasztók, éles tárgyak könnyen kiszakíthatják, vagy felfuttathatják rajta a szemeket (mint a harisnyán).
Belemehetnék most itt a sínadrágok, sídzsekik világába is, de olyan sok van belőlük, és
annyira sokmindent kellene írni róluk, hogy most éppen csak megemlítem őket kósza ötletnek, aztán minden plázacica vegyen a hapsijának akár HelloKitty-set is, ha akar.

Olcsó ajándék lehet egy jó kesztyű is. De vigyázat, mert lehet baromi drága is!
Sokféle kesztyű készül manapság, sízéshez, boardozáshoz, túléléshez, protektorral vagy anélkül, börből, vagy szintetikus anyagokból.
Ha valaki ötletelni szeretne, akkor nézzen szét mondjuk ITT kesztyűk ügyében.

Fogyóeszköz, ezért szintén hasznos ajándék lehet egy jó síszemüveg.
A szemüveg karcolódik, törik, öregszik, koszolódik, ezért nem árt néha lecserélni.
A jó választáshoz ITT találhatunk tippeket. Az árak itt is elég széles spektrumon mozognak, de azért a nagyon olcsó (gazdaságos) szemüvegektől ódzkodjunk kissé.

Ne feledjük, hogy ha nem akarunk megbirkózni a választás terhével, akkor még mindig ott van az ajándékutalvány lehetősége, amit manapság már a kisebb boltok is biztosítani tudnak.

Síbot.
2-3000 forinttól már hozzájuthatunk. Ha cifrázni akarjuk, akkor lehet akár teleszkópos túrabot is. Arra figyeljünk, hogy ne legyen nehéz, ne törje ki a csuklónkat botozás közben.

Síbakancs.
Bármennyire is nagy a csábítás bakancsot senkinek ne vegyünk látatlanban.
A 30-40 perces próbálási procedúrát senki sem vállalhatja fel a viselője helyett, így marad itt is a boríték, vagy az ajándékkártya.

Síléc.
Ha nem értünk hozzá, akkor inkább adjuk oda az árát, vagy egy utalványt!
Néha még nekem is nehezemre esik a választás, de egy laikus, vagy egy idegen nagyon mellétrafálhat, ha saját indíttatásból vesz lécet valakinek.
Ne üljünk fel az olyan online hirdetéseknek, ahol régi, hagyományos léceket kínálnak 1000 Ft.-os indulóárral és 10ezer forintos villámárral, azzal a szöveggel, hogy: “kezdőknek ideális!”.
Ahogy beindult a szezon, az ilyen jellegű hirdetések pár nap alatt megsokszorozódtak!
Mindekit arra kérek, hogy ilyen léceket csak értékmegőrzésre, muzeális értékként vegyen meg, és csak nagyon olcsón.
Az ilyen 20-30 éves daraboknak már csak ITT lehet méltó helye!
Aki ügyes, az viszont találhat magának olcsón lécet az aukciós oldalakon, de csak nagyon óvatosan vegyünk lécet ilyen helyről, és csak akkor, ha jó sok közeli képet közölnek az eladandó termékről. Arra gondoljunk, hogy ha 10-20ezer HUF környékén megcsípünk egy lécet, akkor szinte jobban járunk, mint egy egyhetes bérléssel egy drágább kölcsönzőben.

Apropó kölcsönzés!
Azt is adhatunk ám ajándékba! Biztosan sokan vannak, akik azért nem állnak neki sízni, mert sokallják a felszerlések árát. Nos, az ilyen gyámoltalanoknak adjunk át egy cetlit egy pár napos bérlésről. Meleg szívvel ajánlom ezt a Budapesttől mindössze pár kilométerre lévő, ámde vonattal is nagyon könnyen megközelíthető kölcsönzőt, ahol vásárolni is lehet. Nagy a választék, korrekt áron dolgoznak, és én még soha nem csalódtam bennük.

Az ötletelést folytatjuk!

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás karácsony ajándék snowboard hervis síléc hellókarácsony sízés decathlon síőrültek síelők síkölcsönző mallory

A bejegyzés trackback címe:

https://siorultek.blog.hu/api/trackback/id/tr322518775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása