HTML

44. Hajrá, magyarok! INTERSKI Kongresszus St. Anton am Arlbergben!

2011.01.12. 02:03 hópapa









Január 15-22 között kerül megrendezésre St. Anton am Arlbergben a világ síoktatóinak legnagyobb seregszemléje, a 2011-es INTERSKI Kongresszus.
A magyar különítmény ma hajnalban indul útnak, és a viszonylag közeli, európai helyszín miatt hamarosan egy  komoly szurkológárda is elindul a helyszínre.
A megfiatalított és kibővített magyar demó-csapat eredményes felkészülésen van túl, így reméljük, hogy a korábbi évekhez hasonlóan most is sikerül majd egy kissé leejteni a nagy(képű) sí-nemzetek magasan hordott állát, ahogyan az már egyszer-kétszer sikerült is.
A sikeres szereplés egyébként nagyon sok itthoni síoktató külföldi munkavállalását könnyítheti meg áttételesen, ezért minden apró kis energiánkkal drukkoljunk a demósoknak.
Aki teheti, az ne hagyja ki ezt a hatalmas bulit, mert ennyi jó sízőt egy helyen, ilyen látványelemekkel körítve csak nagyon ritkán lehet ám látni!
Gondoljunk csak arra, hogy 4 évvel ezelőtt Dél-Korea adott otthont a síoktatók olimpiájának, ahhoz képest a mostani költségek tényleg elhanyagolhatóak (egyeseknek).
A tökéletes helyszínről egyébként azt érdemes tudni, hogy 1921-ben itt, az Alpok egyik legszebb síterepének központjában létesített a síoktatásban  igazi úttörőként számontartott Hannes Schneider először igazi, komoly síiskolát, melynek rangja és elismertsége hosszú évtizedeken át meghatározó volt, és mind a mai napig komoly hírnévvel bír.
A korábbi Interski-banzájok eseményeiről szerencsére egyre több, korabeli filmfelvétel kerül elő, így össze lehet hasonlítani az akkori tematikákat:



a maiakkal:



Bevallom, nagyon esz a sárga irígység, amiért ide sem tudok eljutni, így nem marad más számomra, mint eredményes részvételt kívánni a csapatnak, és nagyon jó szórakozást azoknak, akik kimennek drukkolni.

Hajrá, magyarok!

Szólj hozzá!

Címkék: demo sízés síoktatás síőrültek síoktatók síelők interski st. anton am arlberg

A bejegyzés trackback címe:

https://siorultek.blog.hu/api/trackback/id/tr982577926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása