HTML

48. Interski 2011 - morzsák

2011.01.20. 06:45 hópapa









A világ legnagyobb síoktatós bulijáról, az Interski Kongresszusról sajnos még csak csepegtetve érkeznek az infók, de azért akadnak már szép számmal anyagok.
A hivatalos oldalon elég kevés videó jelenik meg, pedig én azt vártam volna, hogy itt napi több tíz videó, és több száz fotó kerül majd feltöltésre, ehhez képest pedig elég gyengus a weboldali teljesítmény.
Pedig látnivaló, és hallgatnivaló akad bőven.
Naponta mennek a komoly előadások, workshopok, látványos bemutatókat tartanak a demócsapatok, a freestyle-osok valósággal szétugrálják a szent-antoni ózonréteget, sífutók, telemarkosok, és mozgáskorlátozottak tartanak jobbnál jobb bemutatókat.
Feltűnt az egyik előadáson például egy középen összecsukható síléc prototípusa is, ami szerintem a  későbbiekben még komoly téma lesz itt, csak kapjak róla rendes anyagot!
Az osztrák vendéglátók (egész pontosan a hadsereg és a St.Christoph am Arlberg Síakadémia csapata) katonai járművel húzták fel éjszakai freeride-olásra a bátor résztvevőket, ami szerintem biztosan hatalmas élmény lehetett.
Külön öröm számomra, hogy a kongresszuson kiemelt figyelmet kapott az a téma, amellyel én itt a blogon korábban már foglalkoztam, és ez az idősebb korosztály bevonása az aktív, sportos életmód világába.
A téma nagyon érdekes, és jól mutatja az előadók igyekezetét az, hogy megpróbálták úgy tálalni a mondanivalójukat, hogy közben például szivaccsal kitakart síszemüvegeket osztottak szét a hallagtóságnak azért, hogy érzékeltessék az idősebb korosztály valós korlátait, viszonylag csökkent képességeit.
Pont ezek azok a tényezők, amelyek kiemelik a síoktatók empatikusságra törekvő szerepét abban, hogy a pályán inkább társként funkcionáljanak, semmint egy olyan “kiképző őrmesterként”, aki minden áron bele akarja verni a tanítványába az “isteni tudást”.
Bár még masszív magyar tudósításokat és anyagokat nem kaptunk, azért egy két kóbor videófelvételen rendre feltűnnek a mieink is.
Szerencsére az idei formaruhájukról elég hamar fel lehet ismerni őket. :o)
Itt például 4:40-től láthatjuk a csökkentett létszámú (6 tagú) csapat bemutatóját:



Ezúton szeretnék megkérni minden olvasót, szakembert és résztvevőt, a síelés igazi megszállottjait, hogy akinek bármilyen, a kongresszussal kapcsolatos anyaga, linkje, fotója van, az ossza meg velünk, hadd tanuljon a nép!
(Ha már engem senki nem vitt ki tudósítónak a helyszínre.) :o(

Köszönöm.

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás ausztria nyugdíjasok síelés síléc sípálya havazás sízés síoktatás síőrültek síelők sízők sílécek interski st. anton am arlberg

A bejegyzés trackback címe:

https://siorultek.blog.hu/api/trackback/id/tr532599400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása