HTML

50.(!) :o) Friss programajánló a következő napokra, hetekre

2011.01.26. 12:41 hópapa

Ünnep van! Elértük a félszázadik masszív posztot! :o)

Mielőtt ajánlanám a programokat, azzal kezdeném, hogy hosszas várakozás után végre megkaptuk a magyar demó-csapat  fergeteges gyakorlatairól az első használható videót!
A felvételek önmagukért beszélnek, és a nagy nemzetközi sikert is hozó részvételért a Síőrültek Blogja gratulál az SMSz minden tagjának, és a lelkes szurkológárdának, aki ebben a buliban résztvett:


Most, hogy vége az Interski Kongresszusnak, és még a schladmingi szlalom-verseny is véget ért, bevallom, van bennem egy kis információs űr, de aztán ahogy egy kicsit körbenéztem a sízős portálokon, találtam egy csomó jó programot, amit most megosztanék a tisztelt olvasó-közönséggel.
Szerencsére a tél visszatért, hideg van, néha esik egy kis hó is, és a hideg miatt mehetnek a hóágyúk is.
Lássuk a közeli napok, hetek sűrű programajánlatát:




































A langyos idő miatt elhalasztott II. eplényi Snow Day ezen a hétvégén, egész pontosan január 28.-tól 30.-ig kerül megrendezésre.
A program nagyon gazdagnak és változatosnak ígérkezik, és mivel nagyon sok (8) szakág képviselteti majd magát a rendezvényen, ezért mindenki megtalálhatja majd a magának való témakört. Versenyek, vetélkedők, bemutatók, és még sok más program várja az érdeklődőket, akik a Kongresszusi Központ külső parkolójából reggel hétkor induló busszal is mehetnek Eplénybe.

Szintén ezen a hétvégén,

a jobb kondícióval bíró síőrülteknek a Mountex Adventure szervez Semmering-Stuhleck-re egy jó kis 2 napos programot, melyre azokat várják, akik a sítúrázás, a telemark, a lavinaismeret, a navigációs eszközök használatának témakörében érdekeltek.

A Rokon Baráti Kör 30.-án, vasárnap
Lammeralmba szervez egynapos,  Atomic és Head sílécek tesztjét is magába foglaló kirándulást, nagyon jutányos áron.
Február 13.-án és 27.-én is mennek,  a részletekről ITT lehet olvasni.

Ezen a hétvégén is lesz síbörze, most vasárnap a Kerék u.-i általános iskolában.

Január 29.-én kezdődik Puy St. Vincentben és Vars-ban Európa egyik legnagyobb sí-, és snowboard-fesztiválja, a Fundango Snowattack.
Puy St. Vincent szomorú aktualitása egy magyar síző tragikus kimenetelű balesetéhez kapcsolódik, de ez senkit ne riasszon el a részvételtől, csak legyen körültekintő a pályákon, használjon bukósisakot(!), és lehetőleg ne fogyasszon alkoholt a sízés ideje alatt.

A Budapesttől mindössze 200 km-re lévő Donovaly (SK) ezen a hétvégén, pontosan 29.-én a fiatalokat várja egy fergeteges koncert-sorozattal a Donovaly Fest nevű rendezvényen.
Ugyancsak itt, ELAN sí-teszttel is várják az érdeklődőket.




































Szintén Donovalyhoz kapcsolódó hír, hogy február 10-13. között itt rendezik a kutya-szánhúzó világbajnokság immáron 20., itteni  futamát.
A rendezvényre busz is indul az Örs vezér térről, és 4900 Ft.-ért lehet jegyet váltani rá.
Arra érdemes figyelni, hogy a versenyek napján a rendőrség korán reggel lezárja a Donovalyba behajtó utakat, és csak azokat engedi át, akik papírral tudják igazolni, hogy szállásuk van a környéken!

Donovaly legújabb érdekessége egyébként most a jégből készült Ice Camp nevű jégbár a Zahradiste pálya aljában, ami tulajdonképpen egy igazi, hatalmas iglu, amit több napon át építettek az ötlet kitalálói.
Az ide betérő ismerősöket és ismeretleneket ITT lehet nyomonkövetni a webkamera segítségével. :o)
A hivatalos nyitónapon ilyen forgalma volt a bárnak:



Bár nem a sípályán zajlik, de Zsuzsa-napra (febr. 19.) esik az I. tatai Síbál megrendezése is.
A szervezők az osztrák hütték hangulatával, divatbemutatóval, versenyekkel, hajnalig tartó táncmulatsággal és tombolával várják a kedves vendégeket.

A börzsönyi és egyben a magyar sísport “bimbózásának” 100. évfordulóját ünneplik február 19.-én (Zsuzsanna napján) a Magyarországi Kárpát Egyesület  szervezői egy kb. 20 km-es sí-emléktúrával.
A helyszínen fizetendő nevezési díj 700 Ft., és a túra teljesítéséért oklevél jár!

Nem kimondottan a sízős programok közé tartozik, de mivel kitűnő kiegészítő sportágról van szó, ezért belinkelem a magyarországi jégpályák adatait tömörítő táblázatot is, hátha jól jön valakinek.

És végezetül, ne feledjük, hogy ismét van hó a hazai pályákon, így érdemes figyelni a hójelentéseket, webkamerákat, és ha van hó, ha nincs, ki kell menni a friss, téli természetbe!

Aki pedig úgy dönt, hogy tojik a friss levegőre, a hidegre, a hüttékre, a bulikra, és az egészséges életmódra, annak álljon ITT FIS Világkupa versenynaptára, hogy tudja, mikor kell lesni a lyuroszporton a közvetítéseket. :o)

Jó szórakozást! :o)

u.i.: hamarosan rémes síbalesetekről, sérülésekről, és a pályán történő ésszerű közlekedésről fogok majd mesélni.

2 komment

Címkék: buli versenyek világbajnokság fundango eplény sízés webkamerák síoktatás síőrültek síelők snowday donovaly fest kárpátegyesület szánhúzó kutyák

A bejegyzés trackback címe:

https://siorultek.blog.hu/api/trackback/id/tr342615131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása