HTML

21. Nesze neked EU! Utópia és a szomorú valóság. :o(

2010.12.03. 06:43 hópapa

Előre bocsájtom, hogy az alábbi poszt teljesen a képzelet szüleménye, és csupán egy fikciós játéknak szánom a valóság szomorú bugyrában, kizárólag szórakoztatási céllal!
Minden ettől eltérő olvasatot aljas rágalomnak minősítek!
Minden esetre, azért bevezetőnek álljon itt egy filmecske a "képzetlen" magyar síoktatókról!



Az utóbbi napokban folyamatosan olyan víziókon agyalok, hogy miként lehetne ezt a kis sodródó országunkat versenyképesebbé tenni a világban.
Az egyik utópisztikus gondolatom elsőre az volt, hogy

mi lenne, ha mindenki legnagyobb meglepetésére egyesülnénk Romániával.
Hihetetlennek hangzik, igaz? Pedig szerintem annyira nem vészes az ötlet.
Lássuk csak, hogy is nézhetne ez ki!
Utópia numeró únó:
először is egyből lenne 30 millió állampolgárunk.
Azzal már elég komolyan lehetne érdekeket érvényesíteni az unióban. :o)
Síőrültek számára lényeges szempont, hogy egyből hozzájuthatnánk minimum 20 sícentrumhoz!
Az új ország (államközösség) neve lehetne mondjuk: COHURO (Community of Hungary and Romania), vagy COROHU, nekem mindegy, csak sértődés ne legyen, hogy melyik ország legyen elöl, mert most úgyis a békülésen, és a korlátlan lehetőségek kiaknázásán lenne a hangsúly.
COHURO államnyelve lehet magyar is és román is, hiszen az EU-ban is minden ország a saját nyelvét használja.
Mivel a Google Translate egyre jobb lesz, ezért a hivatalokban előbb-utóbb már nem lesz nyelvi akadály, ráadásul első tanügyi intézkedésnek azt vezetném be, hogy mindenki tanulja meg a másik állam nyelvét az iskolákban.
(Megjegyzem, a szomszédos országok nyelvének hatékonyabb oktatása a valóságban is sok konfliktustól mentene meg minket, azt hiszem.)
Az egyik lehetséges főváros mondjuk lehetne Nagyvárad, hiszen ez a város mindig is kapocsként állt kelet és nyugat között, van saját Pentagonja(!), ráadásul ha ide telepedne a két állam bürokráciája, akkor az a régió robbanásszerű fejlődését vonná maga után, pl. Kelet-Magyarország szunnyadó gazdasága biztosan megélénkülne.
Gondoljunk csak az új parlamenti és kormányzati negyed, egy tisztviselő-telep, és egy rakat infrastrukturális beruházás megépítésére, ami munkát adna egy halom embernek.
Arról már nem is beszélve, hogy autópályán lehetne közlekedni Budapest és Bukarest között, egészen le a Fekete-tengerig!
Az már csak extra nyereség lenne a sztoriban, hogy mostantól nem kellene attól félnünk, hogy a buta külföldiek összekeverik a két fővárost, vagy nem tudják megmondani, hogy Budapest melyik ország fővárosa, ugyanis az új főváros megjelenésével mindkét vízfej súlytalanná válhatna szép fokozatosan. :o)
Megszűnhetne mindkét oldalon a revizionista szemlélet, mert egy nagy, és erős állam polgára lehetne mindenki, aki eddig kisebbségi komplexusokkal küszködött!
Szóval gondoljuk át ezt az egyesülést, mert szerintem ez még nem egy lefutott ötlet! :o)
Egyébként ez az egész utópia-izé most azért erősödött fel bennem ennyire, mert elolvastam egy felháborító cikket a skiculture.hu weboldalán, ami arról szól, hogy jobboldali osztrák megmondó-emberek amiatt fosnak egyre határozottabban, mert tartanak az országukat ellepő, keletről és északról jövő, és szerintük teljességgel nem odavaló, és totálisan pancser síoktatók.
Na, ettől aztán felforrt az agyvizem rendesen!
Ezek tényleg azt hiszik, hogy az ő seggükből indulnak a passzát-szelek?
Komolyan azt gondolják, hogy két szaros, kevlár/kompozit/famagos deszka havon történő csúsztatását csak ők tudják megmutatni az egész világnak?
Minek képzeli magát ez a sok favágó pásztorból átvedlett hegyi-majom(Ötzi)?
Amikor odahordja nekik a keleti (és északi) horda a rengeteg eurót szállásra, zabára, és sífelvonóra, akkor jók vagyunk nekik, de ha már mi is szeretnénk kivenni egy kicsit a részünket az EU adta boldogulási lehetőségekből, akkor közellenséggé válunk?
Hogy is van ez a nagy egyenlőségesdi, gyerekek?
Mi a francból élne ez a sok kecskepásztor, ha pont azok a népek nem mennének hozzájuk turistáskodni, akiktől most annyira tartanak?
Mikor tudnának ezek ILYEN fejlesztéseket véghezvinni, ha a sok ausländer nem tolná be talicskával a lóvét a hegyek lábához?
Ha jól tudom, az EU-n belül piacgazdaság van, nem?
Mindenki azt vesz és azt ad el, amit akar, oda megy dolgozni, ahová akar.
Az EU-ból amúgy ki is lehet szállni.
De akkor (egy szintén utópisztikus gondolatmenet szerint) körbefalazzuk az országotokat, nem megyünk oda pénzt herdálni, és megszüntetünk minden közös kereskedelmet.
Na akkor lássam, hogy hogy vagánykodtok! :o)
A másik meg az, hogy mi itt évekig elviseltünk egy osztrák-magyar monarchiát, nem kevés áldozatot hozva az ügy érdekében.
Mit szólnátok hozzá, ha most fordítanánk egyet a csavaron, és ugyanannyi éven keresztül magyar-osztrák monarchiát vezetnénk be?
Ja, és hogy a szavazati jogotok semmit ne érjen létszám alapján, már az új,utópisztikusan összehozott, betonkemény COHURO-val szállnánk be a buliba, jó?
Aztán van itt még egy pikáns érdekesség. :o)
Azt írja a wikipédia, hogy:
“Nemzetközi jogi értelemben semleges országok:
Svájc,  Ausztria, “


Utópia numero 2.: mi lenne, ha az erős NATO hátterünkkel, és az új 30 milliós népességünkkel hadüzenetet küldenénk ennek a két országnak?

Ha nem adják át önként, dalolva, és azonnali hatállyal a sípályáikat akkor azonnal jön a kibővített monarchia, ráadásul minden legyőzött országbéli síoktatót átzavarnánk autópályát építeni a B-B tengelyre.
Arról az aprócska haszonról már nem is beszélve, hogy a leigázott Svájc érthetetlen módon erősödő frankja rohamosan meggyengülne, és így már simán ki tudnám fizetni a szép lassan (valami különös, svájci gazdasági csoda miatt) az egekbe duzzadó lakás-hitelemet.

A fikciónak ezennel itt vége!

A téma viszont komoly, ezért álljon itt még egy gondolat a sógorok aggodalma kapcsán.
Ha egy szakmának vannak jól meghatározható irányvonalai, követelményi rendszere, akkor mi sem egyszerűbb, mint hogy leüljünk a nagy brüsszeli asztalhoz, és megbeszéljük, hogy ki, hogyan taníthatja meg a még mindig immunisaknak azt a nyamvadt hóekét, melynek különös titkát a franciák, olaszok, és osztrákok annyira féltik a keleti jómunkásembertől (1:02-nél).
Ha el lehet fogadtatni egy orvosi vagy egy esztergályos végzettséget igazoló papírt az EU-n belül, akkor szerintem a síoktatást sem kellene ennyire túlmisztifikálni.
Úgy hogy hátrább az agarakkal sógor, mert nem eszik a gőzgombócot ennyire forrón!
Peace!

 

U.i.: ha erre a posztra sem indul be a kommentelők éljenzős, fikázós, revizionista, síőrült, militarista, autonómista, trapista, alkoholista, nagyromániaista, nagymagyarországista, sógorozós, milka-párti hada, akkor én abbahagyom a blogolást! :o(

3 komment

Címkék: eu ausztria románia euró olaszország jobbik nato svájc sízés rosszabbik síoktatás síőrültek síoktatók síelők felvonók cohuro

A bejegyzés trackback címe:

https://siorultek.blog.hu/api/trackback/id/tr182489789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bopat 2010.12.03. 11:30:18

Köcsög osztrákok :) Nem is megyünk oda pénzt költeni. Más a szlovákokhoz se, a románokhoz se, de a sógorokhoz se. Maradnak a magyar pályák :)

Nethooligan 2010.12.03. 15:32:59

A filmecskéből nem derül ki a síoktatók "képzettsége".
Sehol egy derékig érő mélyhó, vagy mellig érő buckák... Ezen a szépen karbantartott pályán nem nagy kunszt egyszerre síelni! :)

A többihez inkább no comment!

hópapa · http://siorultek.blog.hu 2010.12.03. 19:08:40

@Nethooligan: az lehet, hogy ebből a rövid filmből nem derül ki minden, de mivel a felvételen a magyar síoktató válogatott (demo csapat) szerepel, ezért hidd el nekem látatlanban, hogy annyira azért nem rosszak. :o)
süti beállítások módosítása