HTML

3. Tanulj tinó!

2010.11.04. 19:03 hópapa

Ezt a posztot kimondottan fiataloknak ajánlom.
Azoknak, akik még megtehetik, hogy okosan döntsenek életük alakulásáról. Csökkentett üzemmódba kapcsolt agytevékenységgel rendelkezők lapozzanak!
Szóval az a helyzet, hogy az utóbbi, bő 30 év alatt elég sokat síeltem.
De soha nem eleget, és ez a tudat nagyon frusztrál!
És ennek a röghözkötöttségnek mindig csak egy igazi akadálya volt (és van a mai napig is), és ez nem más, mint a PÉNZ!
Nem azt mondom, hogy egy ILYEN helyen nem érzem jól magam, de ha megtehetném, akkor inkább ILYEN helyekre járnék gyakrabban.
De nem tehetem meg, mert nem vagyok kőgazdag. :o(
És mindezt azért, mert a megfelelő időben, és a megfelelő helyeken nem tanultam annyit, amennyi ahhoz kellett volna, hogy ma gondtalanul beüljek a drágán vett, ámde kisfogyasztású (hibrid?) autómba, zsebre vágjam a hitelkártyámat, és egy szál pólóban kihajtsak Zermattba csúszkálni pár napot.
Gyerekek!
A sízés olyan örömökkel és élményekkel ajándékozhat meg benneteket, melyek semmi máshoz nem foghatók! Haverok, buli, Fanta(sztikus) élmények!
De!


Ez a sport soha nem volt olcsó. Lehet ugyan egy kis ügyeskedéssel itt-ott spórolni, de hiába elégszünk meg az uraság által levetett sí-cuccokkal, ha vágyaink és sóvárgásaink tárgya tőlünk 800km-re van, és a síbérlet minimum 200 ajró egy hétre.

Szóval ha nem akartok 40 évesen, a PC előtt ülve, a youtube lankáin virtuálsízni, akkor tegyétek oda a hátsótokat, és tanuljatok valami rendes, jól fizető szakmát!
Már csak azért is, hogy ne legyen annyi hülyegyerek ebben az országban. :o)
Most!
Azt meg már csak halkan jegyezném meg, hogy ha belőletek okos, szép, egészséges, és gazdag szülő válik majd egyszer annak folyományaként, hogy az egyetemeken, főiskolákon hemzsegnek még a genetikailag és esztétikailag  ideálisnak mondható, nőtlen és szingli egyedek, akkor egy szép napon talán még azt is sikerül összehozni, hogy a gyermekeitek síztetésével járó, nem kis költséget is finanszírozni tudjátok majd.
Márpedig ahhoz sok zsé kell ám, ha igényesen akartok felszerelkezni és üdülni!
Egy későbbi posztban majd megírom, hogy mennyibe is kerülhet a sízés, lóbádzset vagy hájszoszájeti stílusban.

Szólj hozzá!

Címkék: tanulás alpin sízés zermatt síőrültek sielők tignes kraliky

A bejegyzés trackback címe:

https://siorultek.blog.hu/api/trackback/id/tr522423812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása