HTML

30. Mit hozzon/vigyen az angyal? Karácsonyi ajándék-ajánló. 2.rész (hellókarácsony)

2010.12.18. 02:33 hópapa

Hellókarácsony! (már megint direkt írtam így.)

Ajándék-ötletelős sorozatunk folytatódik, ezért most lássuk, hogyan gondoskodhatunk még szeretteinkről a sízés műfaját eröltetve!

















Ha már van felszerelés, akkor vehetünk ajándékba síoktatást!
Én azt mondanám, hogy érdemes minimum egy 2 naposra befizetni, ugyanis az alapok biztonságos elsajátításához minimum (!) ennyi idő kell, és akkor még túl engedékeny voltam.
Ne féljünk akár idősebb rokonainknak is oktatást ajándékozni!
Nekem korábban volt egy olyan 60 éves hölgy tanítványom, aki egy fullextrás hétvégét (szállás, bérlés, oktatás) kapott a gyerekeitől, és nagyon jó volt látni, hogy a kezdeti aggodalmak után ő hajtotta végre a legszebben a kitűzött gyakorlatokat, és nagyon büszke is volt magára!
De tanult már nálam 70 feletti úriember is, nagyon jó eredményekkel!
Szóval Hölgyeim és Uraim, csak bátran!

Sífutócucc!
Hószegény, magyar terepre ideális, praktikus, és olcsó ajándék, bármilyen korosztálynak!
Ha mákunk van, 20ezer alatt megvan a teljes felszerelés, és akkor akár egy farmerben is útnak lehet indulni!
Én, Önnek, ezt nagyon ajánlom! :o)
Egy pár órányi oktatás ajándékozása a sífutásnál is jó lehet, és még csak nem is kell messzire menni, mert itt a fővárosban is komoly tudásra lehet szert tenni.
Bozsik Annáék csapatában nagyon sok jó oktató van, érdemes kipróbálni az edzéseiket.
És ha elolvadt a hó, akkor ők még nordic-walkingozni is megtanítanak, amihez már most jó ajándék lehet egy profi nordic-walking bot.
Vigyázat! A teleszkópos nem igazán jó ehhez a sporthoz, az inkább túrázni való!
Aki egy kicsit már tud sífutni, az kérjen a párjától két szánhúzó kutyát karácsonyra, és vágjon bele egy ilyenbe:



Más. Sokan indulnak el úgy sítáborba vagy üdülni, hogy nagy keservesen összeszedik az utazásra szánt összeget, de már nem költenek pénzt például a síbiztosításra.
Pedig anélkül elindulni nagy felelőtlenség!
Aki tájékozódni szeretne egy kicsit a biztosítások világában, az ITT is megteheti!
Jó tudni, hogy manapság már online-ban és sms-ben is köthetünk biztosítást!
Ha már kötünk, akkor érdemes felelősség-biztosítással kombináltat kötni arra az esetre, ha mi okoznánk balesetet valamelyik sípályán.
Az indulásra kész sízőknek hasznos lehet egy jó biztosítási díkalkulátor.

Majdnem kihagytam. Sízokni!
A jó zoknikból soha nem elég! Arra figyeljünk, hogy ne legyen túlzottan bordázott, mert az szétrágja a viselője lábszárát a bakancsban.
Meg arra is, hogy ne a vádlink közepénél érjen véget a zokni, és ha lehet, ne legyen túl szoros a gumija, mert akkor tuti, hogy estére elkészül az angolosan véres lábszár. :o)
A sízoknik gyártása mára már szerintem egy külön tudományágat tart el.
Nagyon sok olyan apró részletre kell odafigyelni egy jó zokni gyártásánál, ami csak azt szolgálja, hogy este elégedetten vegyük azt le a lábunról.
Szerencsére a sízokniknak megjelent egy nagyon komoly és igényes hazai gyártója is, ő a Dr. Sox.
Érdemes megnézni a zoknijait, mert tényleg nagyon jó minőséget képviselnek, és néha még olcsóbbak is a nagy márkák sokkal gyengébb zoknijainál.

A viszonylag olcsó ajándékok listáján kötelező módon itt kell álljon a BUKÓSISAK!
És az az igazság, hogy tulajdonképpen ez az ötlet kellett volna az első helyen szerepeljen a listán, de sajnos elég spontán volt a lista-készítésem. :o)
Azt hiszem, hogy talán ez a legjobb, és leghasznosabb ajándék, amit a szeretteinknek, ismerőseinknek adhatunk, kiegészítve egy jó símaszkkal.
A vásárláshoz álljon ITT egy kis segédlet.
Arra azért vigyázzunk, hogy ha lehet, ezt is közösen vegyük meg a “kedvezményezettel” (ismét jöhet az ajándékutalvány), mert két, látszólag ugyanakkora méretű bukó között néha ordító különbségek vannak, és ezt főleg a komfort-érzetre értem, amit aztán még kiegészítenek a technikai paraméterek, a dizájn, a kialakítás, és persze a szín. :o).

Tudom, hogy rengeteg apróság lenne még, amit ajánlani lehetne a hótányértől és síbérlet-tartótól az UV-védős ajakrúzsig, de itt most következzen egy kis szünet, aztán belecsapunk az átlag-emberek számára túl extrém ajándékok áttekintésébe. :o)

Addig is ha valaki nagyon akar, akkor nyerhet magának egy 2 főre szóló síutat itt, de ezt most nem verem túl nagy dobra, mert ez életem egyik komoly cél-, és vágyállomása, ezért minden egyes símajom, aki most beírja azt a két, könnyen kitalálható választ, az az én sanszaimat gyengíti, és az nekem nem jó. :o/
(Amúgy meg fogadok, hogy most ezt a posztot fogják a legtöbben olvasni (majd átkattintanak a játékra) csak azért, hogy én soha ne mehessek már el ide (le sem írom a nevét, nehogy má’!).
Na, sebaj!

Folyt. köv.!

Szólj hozzá!

Címkék: turizmus karácsony szeretet bozsik bukósisak síléc sífutás hellókarácsony gondoskodás nordic walking síoktatás síőrültek síelők síiskolák

A bejegyzés trackback címe:

https://siorultek.blog.hu/api/trackback/id/tr632523221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása