HTML

38. Mit tehetünk lopás ellen? Sorozat. 4. rész

2010.12.29. 20:20 hópapa

Lopás elleni okosságok 4. rész

Festék és matrica!




















Az egyedi megjelenéssel bíró cuccok mindig jobban állják a tolvajok ostromát, mint a nagy példányszámú, uniform megjelenéssel bíró felszerelések.
Éppen ezért, ha nem sajnálod különösebben a cuccodat, és kellően kísérletezgető természetű vagy, akkor pingálj és matricázz!
Hidd el, nincs attól nagyobb perverzió, mint egy 800 Eurós lécet lefújni festékspray-jel, 550nm-es színnel, mondjuk tigris-csíkosra! :o)
Arról már nem is beszélve, hogy a gyártók nem mindig kizárólag nekünk dizájnolnak, és ezen jó érzés korrigálni egy kicsit. :o)
A sima felületeken alkalmazhatunk mindenféle matricákat is, lehetőleg a legmeghökkentőbb módon. Például egy kimondottan férfias, fekete sílécre tegyünk mondjuk Hello Kitty-s matricákat, amiket a gyerektől kérünk cserébe egy Pókemberes matricáért!
Okos megtévesztés lehet még a Duck Tape is, ami mindenre jó, még arra is, hogy elhitessük a hülyékkel, hogy repedt a lécünk (főleg ha még begyúrmázunk valamilyen hosszúkás csíkot is a szalag alá).
A festés és matricázás határozottan jót tesz a síbotoknak és a bukósisakoknak is!
Néhány citromsárga csík, amit szigetelő-szalaggal applikálunk fel a síbotra, már nagyobb távolságból is jól felügyelhetővé és beazonosíthatóvá tudja tenni a síbotunkat.
Arra azért mindenképpen érdemes figyelni, hogy az “alaptábor” (parkolók) közelében vagyunk a legnagyobb veszélyben, mert ott lehet hamar meglógni a helyszínről.
A csúcson, vagy a pályák közepe táján található hütte mellől is lophatnak, de onnan még van lefelé több kilométernyi sízés, amit egy ügyetlen tolvaj nem biztos, hogy bevállal.
Arról már nem is beszélve, hogy a tolvajok nem mindig tudnak sízni!
Éppen ezért még feltűnőbbek lehetnek a parkolók környékén viszonylag “civilesebb” ruházatukkal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://siorultek.blog.hu/api/trackback/id/tr732539483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása