HTML

4. A bánkúti kábel-lopások margójára

2010.11.05. 21:32 hópapa

Kezdjük a filmmel:

Azon agyalok napok óta, hogy mit lehetne tenni annak érdekében, hogy a bánkúti sípálya berendezéseit ne dézsmálják meg rendszeresen a fémtolvajok.
Arra gondolok, hogy létezik ugye a bánkútiak, és az odalátogatók által nem kis mennyiségben befizetett adó, ami tulajdonképpen azt is magába kellene foglalja, hogy az illetékes szervek megvédjék a magán-, és köztulajdont.
Bármi áron.
Aztán itt van az összes filmsorozat, amitől már kezdek nagyon besokallni,  és a benne szereplő igencsak felszerelt és kiképzett szervezetek, mint pl. CSI, NCIS, FBI, CIA, KMCs, NBH, ÁVH, Szeku, Stázi, KGB, SAS, SWAT, Moszad, és még ki tudja milyen nevű társaik.
És akkor olvasom EBBEN a cikkben, hogy:
“A feljelentéseket a síklub minden esetben megtette, a tettes azonban ismeretlen maradt az eljárás végén, ezért a rendőrség lezárta a nyomozást.”
Most akkor hogy is van ez?


A TV-ben folyamatosan azt látom, hogy egy véletlenszerűen eleresztett szúnyogfing hamuzóra lerakódott nedvességének DNS elemzéséből kiderítik, hogy a három héttel ezelőtt, az áldozat lakására becsengető pizzásfiú lehetett a gyilkos, de egy ilyen sáros, nehezen megközelíthető, nyomrögzítés szempontjából (szerintem) ideális terepen senkinek fogalma sincs arról, hogy ki lehetett a kábeltolvaj? Kántorból már egy sincs az örsön? Csupati és a többiek merre járnak?
Néhány, motorizált helyi zsivány képes túljárni a teljes magyar bűnüldözési apparátus eszén?
Akkor ezt most ezentúl vegyem készpénznek, hogy ennyire nehéz a mai, kivételesen kifinomult  technikai arzenál mellett a magán-, és köztulajdont megvédeni?
Idézetek a még létező Alkotmányból:

9. § (1) Magyarország gazdasága olyan piacgazdaság, amelyben a köztulajdon és a magántulajdon egyenjogú és egyenlő védelemben részesül.”

“(2) Tulajdont kisajátítani csak kivételesen és közérdekből, törvényben szabályozott esetekben és módon, teljes, feltétlen és azonnali kártalanítás mellett lehet.”

Tudom, hogy egyesek szemében a “néhány milliónyi” kár nem nagy ügy. De azoknak az embereknek, akik évek óta, egész télen kint állnak a hidegben azért, hogy egy ügyet szolgáljanak, és esetleg enni adjanak a családjuknak, szerintem már több, mint megengedhető mértékű veszteség az ilyen lopásokból származó kár.
Tudom, hogy a térség kiemelten nehéz helyzetben van a munkanélküliség ijesztően magas hányada miatt, de ez akkor sem megoldás, hogy engedjük lopni azokat, akik úgy érzik, hogy csak a lopásból tudnak azon a környéken megélni.
Szóval, én a bánkúti pályakezelők helyében egy kicsit erélyesebben ütögetném az illetékesek asztalát, már csak azért is, mert a sípálya amúgy is nehezen beindítható működése nem csak helyi érdek, hanem országos szinten is elég sok sporttársat érintő feladat.
Hívjanak láthatatlanná válni tudó határvadászokat, telepítsenek a föld alá reflektorokat aktiváló mikrokapcsolókat, szereljenek fel infra-kamerákat, mozgásérzékelőket, szirénákat, bármit.
Vegyenek éjjellátókat, építsenek magasleseket, és járőrözzenek gyakrabban a területen.
Ha másképp nem megy, hát szerezzék be Jack Bauert és Bordás őrnagyot egy pár hétre!
A lényeg, hogy  történjen már valami, mert ez így nem van jól. :o(

Szólj hozzá!

Címkék: edzés tanulás miskolc túrázás alpin sípálya bánkút felvonó sítúra kábellopás sízés síoktatás síőrültek síelők sízők síház

A bejegyzés trackback címe:

https://siorultek.blog.hu/api/trackback/id/tr212426706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása